VERSTAPPEN VERZET ZICH TEGEN MOGELIJK NIEUWE RACE: 'AUTO'S KOMEN TOTAAL NIET TOT HUN RECHT'

Één van de gespreksonderwerpen tijdens de voorbije Grand Prix van Japan was een mogelijke race in Osaka, op een stratencircuit. Deze nieuwe locatie zou dan vanaf 2030 plaatsvervanger zijn voor het welbekende Suzuka Circuit, waar de Grote Prijs van Japan al sinds jaar en dag georganiseerd wordt. Max Verstappen hoopt in elk geval dat deze geruchten geen werkelijkheid worden. 

De Nederlander houdt doorgaans niet zo van stratencircuits en benadrukte dat onlangs andermaal toen de mogelijke race in Osaka ter sprake kwam. “Ik vind stratencircuits gewoon niet heel leuk. Over het algemeen vind ik het minder spannend dan een normaal circuit”, stelt de drievoudig wereldkampioen Formule 1

Verstappen cynisch over stratencircuits 

Verstappen licht zijn stellingname verder toe: “Een Formule 1-auto komt totaal niet tot zijn recht op een stratencircuit. Ze zijn veel te groot, veel te breed en te zwaar. Het valt soms ook wel tegen qua spektakel, als je drie safety cars hebt of een recht stuk bouwt van drie kilometer lang”, zegt hij cynisch. De Limburger baarde in een eerder persmoment ook al opzien door te zeggen ‘ik ben er dan toch niet meer’ toen hij werd gevraagd naar een straatrace in Osaka.  

2024-04-17T19:06:21Z dg43tfdfdgfd